• 1

Onze prefab schoorstenen zijn lichtgewicht en vrijwel iedere uitvoering en optie is mogelijk. Deze lichtgewicht schoorsteen kan worden afgewerkt met gezaagde steenstrips, composiet steenstrips of een stuclaag. Zowel bij de composiet als bij de gezaagde steenstrips zijn de hoekstrippen naadloos en dus uit 1 stuk. De composiet strips worden speciaal voor uw project op maat, kleur en structuur gemaakt zodat zij gelijk zijn aan de door u toegepaste steen. Uiteraard is ieder metselverband mogelijk. Als afdekker kunt u kiezen uit een polyester deksel (lichtgewicht), beton deksel, zinken deksel of een aluminium (nivo)kap. In iedere deksel kunnen doorvoeren worden aangebracht. Indien gewenst kunnen wij ook de leidingen en appendages toeleveren dan wel voormonteren. De aluminium nivokap is reeds voorzien van leidingen en appendages. Uw totale kosten zullen daardoor lager uitvallen. Andere besparingen t.o.v. een gemetselde schoorsteen zijn: zeer eenvoudige montage OP het dakvlak. Een betonnen plaat met stalen steunen is dus niet nodig. Geen koudebrug want de schoorsteen komt niet naar binnen (dus ook ruimte-winst) Voetlood is reeds aangebracht in de kap. Aardbevingsbestendige lichtgewicht schoorstenen leveren wij desgewenst ook.

Een Pre-Fabs lichtgewicht schoorsteen met steenstrips heeft vele voordelen :

 1. Uitstraling Om te beginnen heeft deze lichtgewicht schoorsteen met steenstrips een geweldige uitstraling...
  Echte gezaagde steenstrips zorgen ervoor dat er geen verschil is met de rest van de woning.
 2. Prijs Wat natuurlijk niet geheel onbelangrijk is... de prijs...
  Met de Pre-Fabs schoorsteen met steenstrips komt u een stuk voordeliger uit dan met een gemetselde schoorsteen. Allereerst is de Pre-Fabs lichtgewicht schoorsteen met steenstrips zelf goedkoper. Daarnaast is de Pre-Fabs lichtgewicht schoorsteen met steenstrips een stuk lichter (ca200kg tov 2000kg traditioneel gemetseld) en is een eenvoudige voorziening in het dak voldoende om het gewicht op te vangen. U hoeft dus geen dure stalen spanten toe te passen en ook niet doormetselen tot op de verdiepingsvloer. Dat scheelt!
 3. Functioneel Uiteraard moet een schoorsteen functioneren...
  Om dat zeker te stellen werken we met standaard pijpen en appendages. Materialen dus die zich in het verleden ruimschoots hebben bewezen. Deze materialen kunnen we ook toeleveren.
 4. Efficient Eenvoudige montage leidt tot snelheid op de bouwplaats...
  Door een uitgekiend ontwerp van de Pre-Fabs schoorsteen is de montage zeer eenvoudig. Na de montage kunt u de pannen leggen en het voorgemonteerde lood aankloppen. KLAAR!